عضویت در خبرنامه

سیستم پکیج همکاران

تبدیل تاریخ

جاذبه های گردشگری ایران و جهان جاذبه های گردشگری ایران و جهان شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی سیما پرواز جام جم (وابسته به صندوق بازنشستگی صدا و سیما) شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی سیما پرواز جام جم (وابسته به صندوق بازنشستگی صدا و سیما) شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی سیما پرواز جام جم (وابسته به صندوق بازنشستگی صدا و سیما) جاذبه های گردشگری ایران و جهان

اطلاعات کشورها /

درباره کشور قزاقستان

نماد مجلس نمایندگان کشور قزاقستان
معرفی کشور قزاقستان

قزاقستان (به قزاقی: Қазақفтан، به روسی: Казахفтан)  کشوری است در آسیای میانه که از شمال با روسیه ، از شرق با چین ، در جنوب شرقی با قرقیزستان ، در جنوب با ازبکستان و در جنوب غربی با ترکمنستان همسایه است . سواحل شمال شرقی دریای خزر در خاک این کشور قرار دارد و قزاقستان بزرگترین کشور محصور در خشکی در دنیا است .
پایتخت فعلی این کشور آستانه است . وسعت قزاقستان ۲٬۷۱۷٬۳۰۰ کیلومتر مربع (بیش از سه برابر ترکیه یا پاکستان) است و حدود ۲۰٪ آن در سوی کوههای اورال قرار گرفته و به لحاظ جغرافیایی بخشی از اروپا است . البته قزاقستان معمولاً یک کشور آسیایی طبقه بندی می‌شود . جمعیت قزاقستان در سال ۲۰۰۵ میلادی ۱۵٬۱۰۰٬۵۰۰ نفر تخمین زده شده که تراکم پایین جمعیت در این کشور را نشان می‌دهد .
تاریخچه
ساکنان اصلی منطقه امروزی قزاقستان از اقوام ایرانی‌تبار اسکیت بودند . مردمان ترک‌تبار از سده �?پنجم به این ‌سو آغاز به نفوذ و کوچ در منطقه کردند .
هون‌ها در اوایل قرن هشتم قبل از میلاد به این منطقه آمدند و در سالهای بعدی ترکان قبچاق که از کوهستانهای آلتای آمده بودند در حوالی دریاچه آرال و دشت قبچاق ساکن شدند قزاقها شعبه ای از ترکان قبچاق هستند . در قرن سیزدهم ، این منطقه توسط امپراتوری چنگیزخان مغول تصرف شد . پس از مرگ او ، این امپراتوری بین فرزندان او قسمت شد و قزاقستان کنونی به چاگادای ، پسر چنگیزخان رسید . ولی قسمت غربی و بیشتر قسمت‌های شمالی به گنقیز نوه چنگیزخان رسید . به دلیل حکومت طولانی مغولها بر این منطقه عناصر مغولی در این منطقه نفوذ کرده است . واژهٔ قزاقستان از دو بخش "قزاق" و پسوند فارسی "ستان" تشکیل شده است ، که به معنای "سرزمین قزاق‌ها" است .
پس از انقلاب اکتبر و تشکیل اتحاد جماهیر شوروی ، قزاقستان با عنوان جمهوری سوسیالیستی قزاقستان شوروی به یکی از جمهوری‌های آن تبدیل شد . با فروپاشی شوروی ، قزاقستان به استقلال دست یافت .
حکومت
حکومت قزاقستان دمکراتیک و از نوع جمهوری ریاستی است . رئیس جمهور در راس کشور و دولت قرار دارد . قدرت اجرایی دست دولت بوده و قدرت قانونی دست پارلمان می‌باشد . در حال حاضر ، رییس جمهور این کشور نورسلطان نظربایف است که در ۴ دسامبر ۲۰۰۵ میلادی انتخاب شد .
جغرافیا
با وجود وسعت زیادی که این کشور را نهمین کشور بزرگ دنیا قرار می‌دهد ، بیشتر سرزمین آن کویر و استپ است و تراکم جمعیت آن تنها ۶ نفر در هر کیلومتر مربع است . میزان جمعیت که در در سال ۱۹۸۹ به بیش از ۱۶ میلیون نفر رسیده بود ، پس از استقلال قزاقستان و مهاجرت‌های زیاد به کشورهای دیگر به ۱۵ میلیون در سال ۲۰۰۶ تقلیل یافت .
فرهنگ
ویژگی چند قومیتی قزاقستان در هنر و فرهنگ این کشور بازتاب یافته است . فعالیت‌های فرهنگی و هنری قزاقستان را می‌توان در دو دسته گسترده سنتی و غربی دسته بندی کرد .
فرهنگ و هنر سنتی که با نوع زندگی ساکنان عمدتاً قزاق و البته کره‌ای‌ها و اویغورها و اقوام کوچکتر این سرزمین مرتبط است ؛ همانند شعرها ، آهنگ‌ها و رقص‌های فولکلور ، موسیقی قزاق که با سازهای سنتی آنان اجرا می‌شود ، همچون فرش‌ها و پارچه‌های دست بافت و صنایع دستی گوناگون که در طول قرن‌ها در این سرزمین به حیات خود ادامه داده و پیشرفت کرده‌اند . در مجموع شعر ، موسیقی و رقص جایگاه خاصی در فرهنگ قزاق داشته و دارند .
گروه غربی شامل انواع هنرهایی می‌گردد که روس‌ها از ابتدای قرن بیستم به منطقه آوردند . مانند تئاتر ، موسیقی کلاسیک ، باله ، اپرا ، سینما ، تلویزیون و ادبیات روسی می‌گردند .
البته همه این انواع فرهنگی و هنری در میان قزاق‌ها به مقبولیت کامل دست نیافتند . اما در نتیجه سیاستهای حکومت بلشویکی اتحاد شوروی ، قزاقستان در دهه‌های گذشته پذیرای جمعیت بزرگی از روس‌ها و اقوام غیر قزاق بوده است ، به گونه‌ای که قزاق‌ها در سرزمین خودشان به یک اقلیت بدل شدند .
حضور چنین جمعیت بزرگ و با فرهنگ‌های گوناگون و بسیار متفاوت موجب شکوفایی هنر و فرهنگ غربی در این کشور شده است . موفقیت قزاق‌ها و حتی آثار هنری که در قزاقستان ساخته شده یا به این کشور مربوط است ، در جشنواره‌های بین‌المللی از آثار مثبت این تنوع فرهنگی است .
زبان
زبان قزاقی که زبان مردم قزاق و زبان ملی این کشور است ، زبانی است از زیر گروه شرقی زبان‌های ترکی‌تبار که خود زیر شاخه از زبانهای آلتای است . از نزدیکترین زبانها به قزاقی ، زبان کشور همسایه قرقیزی است . زبان روسی با توجه به سابقه تاریخی و حضور گسترده خود همچنان موقعیت زبان رسمی را حفظ کرده ‌است .
زبانهای زبان اوکراینی ، زبان تاتاری ، قرقیزی ، اویغوری ، ازبکی ، باشقیری ، فارسی تاجیکی ، زبان آلمانی ، زبان کره‌ای ، زبان ترکمنی ، زبان ارمنی و زبان مغولی تنها تعدادی از مهمترین زبانهایی هستند که بزرگترین اقلیت‌های قومی این کشور به آنها سخن می‌گویند .
البته بسیاری از اقلیت‌های قومی قزاقستان برای داشتن زبان مشترک به جز روسی ، زبان قزاقی را هم می‌دانند . آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان بین‌المللی در سالهای اخیر افزایش یافته ‌است .
شهرها
شهرهای بزرگ قزاقستان به ترتیب آلماتی با حدود ۱٫۵ میلیون نفر ، آستانه و کاراگاندا با حدود ۷۰۰ هزار نفر هستند . از شهرهای دیگر قزاقستان می‌توان آترائو ، آکتائو ، چیمکند (شیمکنت) ، پاولودار ، پتروپاولسک و اوست کامنگورسک را نام برد .
اقتصاد
اقتصاد این کشور تا حد زیادی به بخش کشاورزی متکی است . قزاقستان بیشترین تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه را در میان جمهوریهای تازه استقلال یافته دارد و نیز از اعضای مهم سازمان همکاری شانگهای است .
این کشور از لحاظ منابع زیرزمینی هم بسیار غنی است ، از سال ۱۹۹۳ تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در این بخش انجام شده است . همچنین تخمین زده می‌شود که قزاقستان صاحب دومین منابع بزرگ در اورانیوم ، کروم ، روی و سرب و سومین در منگنز ، چهارمین در مس و در مورد زغال سنگ ، آهن و طلا نیز در بین ۱۰ کشور اول دنیا قرار می‌گیرد و همچنین یازدهمین منابع بزرگ هم در نفت و هم در گاز طبیعی را در اختیار دارد.
صنعت
کشف و استخراج نفت در مناطق غربی در کنار دریای خزر ، این کشور را جزو کشورهایی با درصد رشد اقتصادی بالا در میان جمهوری‌های اتحاد شوروی سابق قرار داده است .
فضانوردی
پایگاه فضایی بایکونور در کشور قزاقستان قرار دارد و قدیمی‌ترین پایگاه فضایی جهان است . یوری گاگارین نخستین انسان فضانورد از این پایگاه به فضا سفر کرد . این پایگاه در دوران شوروی سابق و به خاطر موقعیت جغرافیایی مناسب در جمهوری قزاقستان ساخته شد . پس از فروپاشی شوروی ، کشور روسیه این پایگاه را تا سال ۲۰۵۰ از قزاقستان اجاره کرده است .

قزاقستان در یک نگاه

زبان : قزاقی 64.4% | روسیه ای

دين : مسلمان 47% | ارتدکس 44% | پروتستان 2% | سایر موارد 7%

جمعيت : 15,284,929

تعداد توریست : مرد 27.5 | زن 30.8

معرفی اجمالی

پایتخت : آستانه

حکومت : جمهوری

تعطیل ملی : 16 دسامبر 1991

احزاب سیاسی : Adilet | Bakhytbek | Zeynulla ALSHIMBAYEV

ساختار دولتی

واحد پول : تنجه

شرکاء تجاری : آلمان 12.4% | روسیه 11.6% | چین 11% | ایتالیا 10.5% | فرانسه 7.5%

کشاورزی : دانه جو | پنبه | چارپایان اهلی

صنعت : نفت | زغال سنگ | سنگ معدن آهن | منگنز | کرومیت | سرب

رشد اقتصادی : 10.6%

ساختار اقتصادی

خط تلفن : 2.928 میلیون

همراه : 7.83 میلیون

کاربر اینترنت : 1.247 میلیون

شناسه اینترنت : .kz

سایت : 33,217

ساختار ارتباطات

مساحت : مجموع 2,717,300 | خشکی 2,669,800 sq km | آبی 47,500 sq km

آب و هوا : اقلیمی و قاره ای | زمستان سرد و تابستان گرم | خشک و گرم و کم آب

همسایه ها : آسیای مرکزی | شمال غربی چین | قسمت کوچکی از اروپا

منابع طبیعی : نفت خام | گاز طبیعی | زغال سنگ

اختلاف ساعت : -

ساختار جغرافیایی

خطوط نفت : 10,338 km

زمینی : 658 km

راه آهن : 13,700 km

آبی : زمینی 90,018 km | آبی 4,000 km

فرودگاه : 97

ساختار حمل و نقل
شهرهای مهم قزاقستان
Author Marek

Author Marek جزئیات

Ascension Cathedral

Ascension Cathedral جزئیات

Ak Orda Presidential Palace

Ak Orda Presidential Palace جزئیات

Mashkhur Jusup central mosque

Mashkhur Jusup central mosque جزئیات

Miners  House of Culture

Miners House of Culture جزئیات